Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 dl rågmjöl finmalet alt grahamsmjöl eller chapatimjöl
1.5 dl vatten
0.5 tsk salt
2 msk olja


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
ca 10 bröd1. Tillsätt vattnet, lite i taget, i mjölet. Knåda degen tills den är fast och lite studsig. Blanda sist i salt och lite olja. Låt gärna degen vila 30 minuter.2. Rulla degen till små bollar. Doppa dem i rejält med mjöl och kavla ut till riktigt tunna runda kakor med ca 25 cm diameter.3. Grädda i mycket het gjutjärnspanna utan fett. Låt brödet ”bubbla upp”, vänd snabbt och låt andra sidan få färg.4. Linda in bröden i en handduk så de håller värmen. Servera omedelbart. Receptet kommer från "Masala – en resa till Indiens kök” (Bilda förlag) av Anna Lind LewinFoto: Håkan Elofsson

Visningar: 241
Inlagt 2012-08-08 21:17:28