Receptbeskrivning

Indiska naanbröd

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
25g jäst30g smält smör2tsk honung2dl mjölk1dl yoghurt1tsk salt1ägg7-8 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulverHetta upp smör & honung i en kastrull & tillsätt mjölkSmula ner jästen i en bunke & låt bli 37C.Lös upp jästen med lite av degvätskan & tillsätt sedan resten av den.Vispa samman yoghurt, salt & ägg & rör ner.Tillsätt hälften av vetemjölet blandat med bakpulvret.Arbeta in resterande mjöl lite efter hand till en lös men smidig deg åstakommits.Låt jäsa övertäckt i ca 2 timmar.Knåda lätt samman degen & dela i 6 delarKavla med mjöl ut tunna avlånga plattor som läggs på en plåt, nagga & låt jäsa i 10 min.Pensla vatten på brödet & grädda i torr het panna eller plåt ca 3-4 min på varje sida , eller tills de fått bruna fläckar .Passar utmärkt till alla typer av indiska rätter

Visningar: 287
Inlagt 2012-08-08 19:17:17