Receptbeskrivning
Ingredienser för
2.5 msk smör ca
1 st gul lök(ar)
1 st tomat(er)
400 g köttfärs
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 krm cayennepeppar
1 msk ingefära skalad och hackad
1 st röd spansk peppar - 2 st
2 dl vatten
2 msk matlagningsyoghurt
100 g frysta ärtor
10 st kardemummakärnor stötta
4 st potatis(ar) ca skalade och delade i småbitar
4 dl basmatiris


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull med lock. Skär löken i småbitar och bryn i smöret på medelvärme. Tillsätt hackad tomat, gurkmeja, garam masala, salt och cayennepeppar. Bryn under låg värme ca 5 minuter.2. Lägg i köttfärsen och bryn med smör under lock ca 4-5 minuter. 3. Tillsätt hackade ingefäran och spansk peppar (med kärnorna kvar om man vill ha starkare smak).4. Tillsätt matlagningsyoghurt och vatten, därefter potatisen när allt har blandat sig. Låt småputtra cirka 10-15 minuter under lock, mjukheten på potatisen avgör exakt tid. 5. Tillsätt ärterna och koka ytterligare 10 minuter under lock. Kolla att det finns tillräckligt med sås i köttfärsen, annars tillsätt 1 - 2 dl vatten.6. Skala hela kardemmuman och stöt i en mortel. Häll i grytan och blanda. Koka ca 1 min under lock och ta bort från spisen och låt den svalna. Färdig för servering efter ca 15 min.7. Skölj basmatiriset noga så stärkelsen försvinner. Koka ca 30 minuter.Servera grytan varm med basmatiris och kalla raita.(se separat recept)Har man tid rekommenderas det att göra grytan dagen innan den ska serverars.Recept: Amit Paul

Visningar: 322
Inlagt 2012-08-08 21:17:13