Receptbeskrivning
Kashmiri gobi
Ingredienser
för
1 blomkål
40 g cashewnötter
1 tsk cayennepeppar
1 st gul lök(ar)
1 tsk gurkmeja
1 ingefära
1 tsk kanel, malen
1 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk kryddnejlika, malen
4 st lagerblad
5 msk matolja
30 g russin
1 tsk salt
1 tsk socker
4 st tomat(er)
4 st vitlöksklyfta(or)
40 g cashewnötter
1 tsk cayennepeppar
1 st gul lök(ar)
1 tsk gurkmeja
1 ingefära
1 tsk kanel, malen
1 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk kryddnejlika, malen
4 st lagerblad
5 msk matolja
30 g russin
1 tsk salt
1 tsk socker
4 st tomat(er)
4 st vitlöksklyfta(or)
Beskrivning
Kör lök, vitlök, ingefära och tomter i en matberedare. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn blomkålsbuketterna tills de börjar få färg och mjukna, ta sedan upp dem.Stek tomat och lökpurén tillsammans med gurmeja och cayenne i 3 minuter. Tillsätt därefter kanel, kryddnejlika, kardemumma, lagerblad, socker och salt.Lägg tillbaka blomkålen i blandningen, rör om väl och låt den bli genomvarm.Garnera med rostade cashewnötter och russin och servera.
Visningar: 573
Inlagt 2012-08-08 19:16:32

