Receptbeskrivning

Indisk potatiscurry

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 p1 tsk smulad torkad chilipeppar2-3 curryblad (kan uteslutas eller ersättas med 2 tsk garam masala)1 3/4 tsk spiskumminfrön3/4 tsk gula senapsfrön1 tsk fänkålsfrön3/4 tsk svartpepparkorn1 lagerblad3 vitlöksklyftorolja till stekning1 tsk grovt riven ingefära2 gula lökar1 kg potatis1 tsk finhackad röd chilipeppar1 grön paprika1 röd paprikaca 1 liter grönsaksbuljong2 tsk gurkmejaBlanda chilipeppar, curryblad, spiskummin, senap, fänkål, svartpeppar och lagerblad egnom att stöta dem grovt i en mortel eller köra dem snabbt i en mandelkvarn.Skala och skiva vitlöken, skär löken i tunna klyftor och skala potatisen. Skär potatisen i klyftor.Hetta upp olja i en stor gryta, fräs snabbt kryddorna i den heta oljan någon minut, lägg i vitlök, ingefära och lök och stek under omrörning ett par minuter. Lägg i potatisklyftorna och finhackad chilipeppar tillsammans med hackad paprika. Häll på buljong, rör ned gurkmeja, koka upp och lägg på lock. Koka under lock ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Servera till indiska köttbullar och raita.

Visningar: 610
Inlagt 2012-08-08 19:16:28