Receptbeskrivning

Pilaffris med saffranskyckling

Ingredienser för
3 dl långkornigt ris
4 msk ghi eller smör
0.5 saffran
1 st kanelstång/stänger
3 st kryddnejlika(or)
6 dl vatten
0.5 dl sultanrussin
3 msk mandel, skållad och flisad
400 g kycklingbröst i bitar
koriander till garnering
2 st kardemummakärnor
salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tillagning: 1. Lägg riset och halva mängden ghi i en stor, tjockbottnad gryta och rör om tills riskornen är täckta med ghi (kan ersättas med vanligt smör). Lägg i saffran, kanel, kryddnejlika, kardemumma kärnor och vatten. Koka upp under lock, och skruva därefter ner värmen så mycket som möjligt och koka i 20 minuter, utan att ta av locket. 2. Hetta upp resten av ghin i en stekpanna, lägg i sultanrussin, mandel och kyckling och stek på medelstark värme i cirka fem minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt. 3. Rör ner kycklingblandningen i riset, låt stå i fem minuter innan det serveras.

Visningar: 745
Inlagt 2012-08-08 19:16:06