Receptbeskrivning

Indisk gryta med blomkål

Ingredienser för
1 blomkålshuvud
1 purjolök
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
5 dl grönsaksbuljong
2 msk ingefära
salt
1 lime
1 tsk socker
3 msk senapsfrön


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär blomkålen i små buketter. Ansa purjolöken, skala morötter och potatis och skär allt i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs garam masala och gurkmeja i oljan på svag värme någon minut. Tillsätt grönsakerna, buljong och ingefära. Koka sakta under lock 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Smaksätt med salt, pressad limesaft och socker.
Rosta senapsfröna i en torr stekpanna, strö dem över grytan.
Servera grönsaksgrytan med basmatiris, yoghurt, mango chutney, den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Näringsberäkningen gäller inkl ris, yoghurt och mango chutney.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Visningar: 527
Inlagt 2012-08-08 19:15:47