Receptbeskrivning
Grillad fläskfilé med tabbouleh & sweetchili
Ingredienser
för
600 g fläskytterfilé
1 st vitlöksklyfta(or)
4 prt couscous
1 kruka mynta
3 st selleri stjälkar
1 st röd paprika
0.5 st citron
2.5 dl matlagningsyoghurt
1 dl sweet chilisås
2 msk soja
rapsolja
salt
peppar
1 st vitlöksklyfta(or)
4 prt couscous
1 kruka mynta
3 st selleri stjälkar
1 st röd paprika
0.5 st citron
2.5 dl matlagningsyoghurt
1 dl sweet chilisås
2 msk soja
rapsolja
salt
peppar
Beskrivning
1. Gör en marinad på 2 msk soja, 2 msk rapsolja, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm svartpeppar. Skiva fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och blanda tillsammans med marinaden i en bunke.
2. Tillred ½ paket couscous enligt anvisning på paketet och spola den sedan kall. Koka gärna med lite buljong för godare smak.
3. Skölj en röd paprika och 3 stjälkar selleri. Skär dem i små bitar och blanda med couscousen. Finhacka 1 kruka mynta och blanda ner i couscoussalladen. Pressa över saften från ½ citron och tillsätt 1 msk olivolja. Salta och peppra efter smak.
4. Stek fläskfilébitarna på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin stekyta.
5. Blanda 2 ½ dl yoghurt med 1 dl sweetchilisås. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Recept och foto: Mari Bergman
2. Tillred ½ paket couscous enligt anvisning på paketet och spola den sedan kall. Koka gärna med lite buljong för godare smak.
3. Skölj en röd paprika och 3 stjälkar selleri. Skär dem i små bitar och blanda med couscousen. Finhacka 1 kruka mynta och blanda ner i couscoussalladen. Pressa över saften från ½ citron och tillsätt 1 msk olivolja. Salta och peppra efter smak.
4. Stek fläskfilébitarna på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin stekyta.
5. Blanda 2 ½ dl yoghurt med 1 dl sweetchilisås. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Recept och foto: Mari Bergman
Visningar: 432
Inlagt 2012-08-09 02:18:10