Receptbeskrivning
Kyckling med teriyakinudlar
Ingredienser
för
2 st chilifrukter, röda
2 st vitlöksklyftor
200 g sugar snaps eller sockerärter, färska eller
4 äggnudlar, medium
500 g kycklingfilé
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
1 msk smör
2 msk rapsolja
3 msk teriyakisås
2 st vitlöksklyftor
200 g sugar snaps eller sockerärter, färska eller
4 äggnudlar, medium
500 g kycklingfilé
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
1 msk smör
2 msk rapsolja
3 msk teriyakisås
Beskrivning
1. Skölj, kärna ur och skiva chilin. Skala vitlöken och skiva den fint. Skölj
och skär sugar snapsen på snedden.
2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår 2 min (1 min för färska). Häll av vattnet.
3. Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen.
4. Bryn kycklingen gyllene på hög värme. Sänk värmen och genomstek den, 4–6 min per sida.
5. Lyft upp kycklingen. Lägg i chili och vitlök, fräs 1 min i het panna. Tillsätt nudlar, sugar snaps och sesamfrön, fräs ytterligare 1 min. Tillsätt teriyakisåsen.
6. Skiva kycklingen och servera med nudlarna.
och skär sugar snapsen på snedden.
2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår 2 min (1 min för färska). Häll av vattnet.
3. Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen.
4. Bryn kycklingen gyllene på hög värme. Sänk värmen och genomstek den, 4–6 min per sida.
5. Lyft upp kycklingen. Lägg i chili och vitlök, fräs 1 min i het panna. Tillsätt nudlar, sugar snaps och sesamfrön, fräs ytterligare 1 min. Tillsätt teriyakisåsen.
6. Skiva kycklingen och servera med nudlarna.
Visningar: 535
Inlagt 2012-08-09 02:29:24

