Receptbeskrivning
Soppa med vita bönor, tomat och basilika
Ingredienser
för
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 bönor
2 tomater
1 kruka basilika
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 bönor
2 tomater
1 kruka basilika
salt och peppar
Beskrivning
Skala och hacka löken, finhacka vitlöken.
Fräs lök och tomatpuré i olivolja. Tillsätt vatten och buljongtärningar låt det koka ca 10 minuter.
Låt bönorna rinna av och tillsätt dem i buljongen. Dela tomaterna, pressa ur kärnorna och skär dem i mindre tärningar. Plocka och strimla basilika. Tillsätt tomattärningar och basilika precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan som den är med bröd och eventuellt med bitar av kryddig korv. Tillsätter du korven, är rätten inte längre nyckelhålsmärkt.
För alla
Laktos- och mjölkproteinfri. Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och korven.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Fräs lök och tomatpuré i olivolja. Tillsätt vatten och buljongtärningar låt det koka ca 10 minuter.
Låt bönorna rinna av och tillsätt dem i buljongen. Dela tomaterna, pressa ur kärnorna och skär dem i mindre tärningar. Plocka och strimla basilika. Tillsätt tomattärningar och basilika precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan som den är med bröd och eventuellt med bitar av kryddig korv. Tillsätter du korven, är rätten inte längre nyckelhålsmärkt.
För alla
Laktos- och mjölkproteinfri. Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och korven.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Visningar: 576
Inlagt 2012-08-09 02:43:31

