Receptbeskrivning
Sommarsallad med ceasardressing
Ingredienser
för
400 g romansallat
100 g mâchésallat
0.5 st gurka, skivad
2 knippe rädisor, skivade
2 st sardellfiléer
2 st vitlöksklyftor
1 st äggula
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0.5 dl parmesanost, riven
0.5 dl olivolja, mild
1 dl crème fraiche
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
100 g mâchésallat
0.5 st gurka, skivad
2 knippe rädisor, skivade
2 st sardellfiléer
2 st vitlöksklyftor
1 st äggula
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0.5 dl parmesanost, riven
0.5 dl olivolja, mild
1 dl crème fraiche
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Beskrivning
1. Ansa, skölj och låt sallaten rinna av eller slunga den torr. Blanda samman sallat, gurka och rädisor strax innan servering.
2. Mixa samman sardeller, vitlök, äggula, vinäger, senap, parmesanost, olivolja och crème fraiche till en slät dressing. Smaka av med strösocker, salt och svartpeppar. Häll upp i dressingflaska. Servera på buffébordet till salladen.
2. Mixa samman sardeller, vitlök, äggula, vinäger, senap, parmesanost, olivolja och crème fraiche till en slät dressing. Smaka av med strösocker, salt och svartpeppar. Häll upp i dressingflaska. Servera på buffébordet till salladen.
Visningar: 516
Inlagt 2012-08-09 03:05:08

