Receptbeskrivning

Skink- och paprikapaj med sallad

Ingredienser för
1 purjolök
1 paprika
2 msk olivolja
360 g skinka
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk oregano
1 dl ost
1 tsk salt
2 krm peppar
230 g pajdeg
2 tomater
65 g salladsmix
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs löken och paprika i hälften av olivoljan. Blanda med skinkan.
Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Blanda i osten. Krydda med salt och peppar.
Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga den med en gaffel.
Fördela skinkfyllningen på degen och häll över äggblandningen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Tärna tomaterna. Blanda med sallad, vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera pajen med sallad.

För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja eller risalternativ.

Visningar: 435
Inlagt 2012-08-09 03:10:10