Receptbeskrivning
Paolos pasta med tomatsås
Ingredienser
för
200 g pasta
1 st gul lök
4 blekselleri
300 g passerade tomater
1 burk (400 g) vita bönor (cannellini)
3 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st gul lök
4 blekselleri
300 g passerade tomater
1 burk (400 g) vita bönor (cannellini)
3 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Beskrivning
1. Hacka löken och skär bleksellerin i bitar.
2. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och selleri försiktigt utan att de tar färg.
3. Tillsätt de passerade tomaterna, salt och peppar och låt koka i 15 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och blanda ner dem i tomatsåsen.
4. Koka under tiden pastan halva sin koktid i en kastrull med saltat vatten. Häll av pastavattnet, men spara lite för att späda tomatsåsen.
5. Häll pastan i kastrullen med tomatsås och fortsätt koka pastan tills den är al dente. Späd då och då under koktiden med lite pastavatten.
6. Strö över svartpeppar och servera.
2. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och selleri försiktigt utan att de tar färg.
3. Tillsätt de passerade tomaterna, salt och peppar och låt koka i 15 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och blanda ner dem i tomatsåsen.
4. Koka under tiden pastan halva sin koktid i en kastrull med saltat vatten. Häll av pastavattnet, men spara lite för att späda tomatsåsen.
5. Häll pastan i kastrullen med tomatsås och fortsätt koka pastan tills den är al dente. Späd då och då under koktiden med lite pastavatten.
6. Strö över svartpeppar och servera.
Visningar: 554
Inlagt 2012-08-09 11:55:35

