Receptbeskrivning
Aioli
Ingredienser
för
Beskrivning
2 äggulor
2 – 2 1/2 dl neutral olja ( Rapsolja)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit vinsvinäger
1 kryddmått salt
Gör så här:
Knäck äggen och lägg gulorna i en skål, pressan ner vitlöken, blanda i vit vinsvinägern och saltet.
Vispa med vispen och droppa sakta / lite i taget ner olja bland äggsmeten.
Vispa hela tiden, för att den inte ska skära sig.
Sedan ska du ställa den kallt i tio minuter innan servering.
2 – 2 1/2 dl neutral olja ( Rapsolja)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit vinsvinäger
1 kryddmått salt
Gör så här:
Knäck äggen och lägg gulorna i en skål, pressan ner vitlöken, blanda i vit vinsvinägern och saltet.
Vispa med vispen och droppa sakta / lite i taget ner olja bland äggsmeten.
Vispa hela tiden, för att den inte ska skära sig.
Sedan ska du ställa den kallt i tio minuter innan servering.
Visningar: 240
Inlagt 2012-08-10 13:15:27

