Receptbeskrivning

Kålpudding

Ingredienser för
1 st vitkålshuvud
500 g fläskfärs
1 dl grädde
100 g grötris (kokt i mjölk och 2 kalvbuljongtär
0.5 dl kallt vatten
1 st gul lök (finhackad)
3 msk ströbröd
5 st ansjovis
1 msk sirap
kryddpeppar, mald
salt
peppar
smör


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. 3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. 4. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner fast. 5. Lägg färs i en bunke och rör ihop med ansjovis, grädde, ris och kryddpeppar. 6. Mjukstek löken, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar. 7. Rör ned en tredjedel av den varma kålen från pannan i färsen och varva sen färs och resten av kålen i en ugnsform. 8. Toppa med kål och ett par smörklickar. 9. Sätt in formen i ugnen 20 - 25 minuter. 10. Servera kålpuddingen med lingon och eventuellt kokt potatis.

Visningar: 329
Inlagt 2012-08-10 18:47:18