Receptbeskrivning

Kyckling- och rotfruktspytt

Ingredienser för
500 g potatis
2 morötter
1 rotselleri
smör
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 lökar
4 kycklingfiléer
smör
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
4 äggulor
persilja
fransk senap
lättcrème fraiche


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Rotfrukter: Skala potatis och rotsaker. Skär det i tärningar.
Bryn rotfrukterna i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna.
Krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Kyckling: Skala och hacka löken. Skär kycklingen i tärningar.
Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Ta upp den och håll den varm.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i smör i stekpannan i 3-5 minuter.
Lägg upp kyckling, lök och rotfrukterna var för sig.
Servera äggulorna i äggkoppar och låt var och en blanda vid bordet. Strö över persilja.
En klick fransk senap, ev blandad med lättcrème fraiche, passar att servera till.

För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut ägggulorna och bjud en klick crème fraiche i stället.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Servera med enbart senap utan crème fraiche.

Visningar: 482
Inlagt 2012-08-10 18:49:31