Receptbeskrivning

Kycklinggratäng

Ingredienser för
1 grillad kyckling
1 fryst bladspenat
riven muskot
250 g champinjoner, skivade
1 liten burk sparris
6 kokt ris
sås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 äggulor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225°. Skär loss kycklingköttet. Tina spenaten, låt den rinna av i en sil. Krydda lätt med muskot. 2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter. Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning. 3. Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva med kyckling, spenat, svamp och sparris. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.

Visningar: 283
Inlagt 2012-08-11 16:09:46