Receptbeskrivning

Lingongryta

Ingredienser för
500 g skinka t.ex skinkinnanlår
1 msk smör att steka i
salt o peppar
1 st gul lök
2 st morötter skivade
3.5 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
0.5 dl lingonsylt


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen.
2. Klipp köttet i smala strimlor och stek dem i lite smör tillsammans
med den skivade löken i ett stekjäm (med lock). Salta och peppra
efter smak.
3. Häll vatten och grädde i stekjärnet och vispa ner vetemjölet, utrört
i lite vatten.
4. Lägg även ner buljongtärningen, sylten och morötterna i grytan
och lat koka upp.
5. Låt grytan småputtra under lock tills köttet är klart rakt igenom och
moröttema lagom mjuka. Tillsätt eventuellt några droppar Colorit för färgens skull.
Servera med potatis broccoli och lingonsylt.

Visningar: 347
Inlagt 2012-08-12 18:08:12