Receptbeskrivning

Tortillafisk

Ingredienser för
400 g fryst hoki halvtinad
tortillachips
2 st Ägg
1.5 dl vetemjöl
1 krm vitpeppar
smör
rapsolja
3 prt pommes frites
salt
0.5 st gurka
chilisås


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Tillaga pommesen enligt instruktionrna på påsen.
2. Krossa lämplig mängd tortillachips i en vid skål.
3. Vispa upp äggen i en annan skål.
4. Blanda mjöl och vitpeppar i en tredje skål.
5. Dela det halvtinade fiskblocket i strimlor, ev. med sax.
6. Doppa fiskstrimlorna i först mjölet och sedan ägget innan de rullas runt bland chipssmulorna och till sist får ligga och torka på en
skärbräda.
7. Hetta upp lika delar smör och olja i ett stekjärn med hög kant och stek fiskarna runt om tills de fàtt fin färg och är genomstekta.
8. Skölj och skiva gurkan.
9. Servera fisken tillsammans med pommes, gurka och en klick chilisås.

Visningar: 145
Inlagt 2012-08-12 20:28:08