Receptbeskrivning
Spenatsoppa med ägg
Ingredienser
för
2 bladspenat
1 lök
1 margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 muskot
4 ägg
1 lök
1 margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 muskot
4 ägg
Beskrivning
Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra överk vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Servera soppan med ägg, bröd och rökt skinka. Frukt är gott som dessert.
För alla
Gör laktosfritt: Fräs spenat och lök i mjölkfritt margarin och byt ut grädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör glutenfritt: Ersätt vetemjölet med samma mängd majsstärkelse (Maizena) som tillsätts i slutet av koktiden utrörd i lite vatten.
Gör äggfritt: Äggen kan ersättas med lite finstrimlad rökt skinka om du inte tål dem.
Visningar: 642
Inlagt 2012-08-12 21:40:52

