Receptbeskrivning
Ingredienser
för
4 torskrygg (rimmade 1 timme i 10% salt rimmlag
3 dl standardmjölk
1 msk finhackad gul lök
0.5 st lagerblad
2 st kryddpepparkorn
2 st nejlikor
2 msk smör
1.5 msk vetemjöl
50 g riven västerbottensost
2 st morot (skalade lövtunt som tagliatelle)
150 g rotselleri (skalade lövtunt som tagliatelle)
1 st liten rödlök (skurna i finstrimlade båtar)
150 g blomkål (i små härliga buketter)
3 msk brynt smör
1 st citron (saften)
100 g skalade grovhackade räkor
salt, peppar
2 st ägg (hårdkokta, grovhackade)
1 st citron (zest)
1 kruka dill
ev.en klick löjrom
3 dl standardmjölk
1 msk finhackad gul lök
0.5 st lagerblad
2 st kryddpepparkorn
2 st nejlikor
2 msk smör
1.5 msk vetemjöl
50 g riven västerbottensost
2 st morot (skalade lövtunt som tagliatelle)
150 g rotselleri (skalade lövtunt som tagliatelle)
1 st liten rödlök (skurna i finstrimlade båtar)
150 g blomkål (i små härliga buketter)
3 msk brynt smör
1 st citron (saften)
100 g skalade grovhackade räkor
salt, peppar
2 st ägg (hårdkokta, grovhackade)
1 st citron (zest)
1 kruka dill
ev.en klick löjrom
till
potatis Beskrivning
1. Koka upp mjölken och låt den sjuda i 5 min. med löken och kryddorna, sila sedan. Smält smöret och ha i mjölet i en kastrull, vispa i den varma silade mjölken och koka upp till en lagom tjock béchamelsås, vid servering så mixa i den rivna västerbottensosten. 2. Ånga av fisken på 60-gradig ånga tills 50 graders innetemperatur. 3. Hetta upp det brynta smöret och ”woka” grönsakerna precis vid serveringstillfället, smaksätt med citronsaft, salt och peppar och blanda ner räkorna. 4. Lägg såsen i botten, sen fisken, grönsakerna, ägget och sist zesta över lite citronskal och kasta på dillen.
Visningar: 560
Inlagt 2012-08-14 21:35:03

