Receptbeskrivning
Isterband med Skånsk stuvad potatis
Ingredienser
för
4 st isterband
salt och peppar
10 st potatis(ar) i tärningar
1 st gul lök(ar) finhackad
smör
maizena
4 dl mjölk
matlagningsgrädde
persilja, finhackad
gurka, inlagd
rödbetor, inlagda
senap grovkornig
salt och peppar
10 st potatis(ar) i tärningar
1 st gul lök(ar) finhackad
smör
maizena
4 dl mjölk
matlagningsgrädde
persilja, finhackad
gurka, inlagd
rödbetor, inlagda
senap grovkornig
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka potatisen i saltat vatten ca 2 – 3 minuter. Potatisen ska ha kvar tuggmotstånd. Häll av vattnet och spola kallt vatten över, låt rinna av.
3. Fräs löken i smör i en vid kastrull. Tillsätt potatisen och häll på mjölken. Låt koka ihop några minuter och potatisen ska bli genomkokt. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt några matskedar matlagningsgrädde för att få en krämigare stuvning. (Om stuvningen känns för lös så kan man tillsätta lite maizena utrört i lite vatten.)
4. Snitta och bryn isterbanden i en stekpanna och efterstek i ugnen i ca 175 grader, 8 minuter.
Servera korven med hackad persilja, grovkornig senap, inlagd gurka och rödbetor.
2. Koka potatisen i saltat vatten ca 2 – 3 minuter. Potatisen ska ha kvar tuggmotstånd. Häll av vattnet och spola kallt vatten över, låt rinna av.
3. Fräs löken i smör i en vid kastrull. Tillsätt potatisen och häll på mjölken. Låt koka ihop några minuter och potatisen ska bli genomkokt. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt några matskedar matlagningsgrädde för att få en krämigare stuvning. (Om stuvningen känns för lös så kan man tillsätta lite maizena utrört i lite vatten.)
4. Snitta och bryn isterbanden i en stekpanna och efterstek i ugnen i ca 175 grader, 8 minuter.
Servera korven med hackad persilja, grovkornig senap, inlagd gurka och rödbetor.
Visningar: 971
Inlagt 2012-08-13 21:36:41