Receptbeskrivning
Key limepaj
Ingredienser
för
6 st savoiardkex
6 st kardemummaskorpor
2 msk socker
60 g smör
3 st limefrukter
4 st äggulor
1 st burk kondenserad mjölk, ca 400 g
4 st äggvitor
1.5 dl strösocker
riven mörk choklad
ev färska bär
6 st kardemummaskorpor
2 msk socker
60 g smör
3 st limefrukter
4 st äggulor
1 st burk kondenserad mjölk, ca 400 g
4 st äggvitor
1.5 dl strösocker
riven mörk choklad
ev färska bär
Beskrivning
1. BottenSätt ugnen på 160 grader.
2. Mixa kexen, skorporna, och sockret till en finsmulig hög och häll över i en bunke.
3. Finfördela smöret i små klickar i bunken och blanda väl med fingertopparna.
4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och packa degen hårt så den blir kompakt och tät.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt det svalna i formen.
6. Tvätta limefrukterna, riv skalet och pressa ut saften.
7. Vispa äggulorna och den kondenserade mjölken och limesaften. Låt det därefter stå i rumstemperatur i 10 minuter.
8. Rör varsamt om och häll upp smeten i pajskalet. Grädda pajen i ca 10 minuter.
9. MarängGör marängen medan pajen är i ugnen.
10. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa i ca 5-6 minuter tills smeten har blivit len och vit.
11. Ta ut pajen när den fortfarande dallrar i mitten om man skakar den lätt. Sätt ugnen på grill 225 grader.
12. Klicka ut marängen i mitten av pajen och skapa små toppar över hela pajen, sätt in pajen i ugnen och låt den stå tills marängen fått fin färg.
13. Passa den så att marängen inte bränns.
14. Låt pajen svalna och ställ den i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
15. Riv gärna över riktigt mörk choklad och servera med färska bär.
2. Mixa kexen, skorporna, och sockret till en finsmulig hög och häll över i en bunke.
3. Finfördela smöret i små klickar i bunken och blanda väl med fingertopparna.
4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och packa degen hårt så den blir kompakt och tät.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt det svalna i formen.
6. Tvätta limefrukterna, riv skalet och pressa ut saften.
7. Vispa äggulorna och den kondenserade mjölken och limesaften. Låt det därefter stå i rumstemperatur i 10 minuter.
8. Rör varsamt om och häll upp smeten i pajskalet. Grädda pajen i ca 10 minuter.
9. MarängGör marängen medan pajen är i ugnen.
10. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa i ca 5-6 minuter tills smeten har blivit len och vit.
11. Ta ut pajen när den fortfarande dallrar i mitten om man skakar den lätt. Sätt ugnen på grill 225 grader.
12. Klicka ut marängen i mitten av pajen och skapa små toppar över hela pajen, sätt in pajen i ugnen och låt den stå tills marängen fått fin färg.
13. Passa den så att marängen inte bränns.
14. Låt pajen svalna och ställ den i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
15. Riv gärna över riktigt mörk choklad och servera med färska bär.
Visningar: 300
Inlagt 2012-08-14 16:18:30

