Receptbeskrivning
Kotletter i citron-och honungssås
Ingredienser
för
4 st fläskkotletter
1 msk honung
1 st citron
kinesisk soya
salt
peppar
500 g kokt potatis
1 msk olivolja
2 krm salt
2 st vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater, marinerade
2 msk basilika, hackad och färsk
1 msk honung
1 st citron
kinesisk soya
salt
peppar
500 g kokt potatis
1 msk olivolja
2 krm salt
2 st vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater, marinerade
2 msk basilika, hackad och färsk
Beskrivning
1. KotletterStek kotletterna och krydda dem. Lägg åt sidan.
2. Smula ner en buljongtärning i stekpannan och låt puttra ihop med 2.5 dl grädde.
3. Smaksätt med 1 msk honung, 1 tsk rivet citronskal (el pressad citron) samt en skvättkinesisk soya.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg i kotletterna och låt puttra en liten stund.
6. Gratinerad potatisSätt ugnen på 275 grader.
7. Skala eventuellt potatisen och skär den i tjocka skivor.
8. Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat.
9. Pensla ovansidan med olja.
10. Salta och peppra.
11. Skala och pressa vitlöken.
12. Hacka tomaterna.
13. Blanda vitlök, tomater och basilika.
14. Klicka det på potatisen.
15. Strö över parmesanosten.
16. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter.
17. Garnera med lite extra basilika.
2. Smula ner en buljongtärning i stekpannan och låt puttra ihop med 2.5 dl grädde.
3. Smaksätt med 1 msk honung, 1 tsk rivet citronskal (el pressad citron) samt en skvättkinesisk soya.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg i kotletterna och låt puttra en liten stund.
6. Gratinerad potatisSätt ugnen på 275 grader.
7. Skala eventuellt potatisen och skär den i tjocka skivor.
8. Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat.
9. Pensla ovansidan med olja.
10. Salta och peppra.
11. Skala och pressa vitlöken.
12. Hacka tomaterna.
13. Blanda vitlök, tomater och basilika.
14. Klicka det på potatisen.
15. Strö över parmesanosten.
16. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter.
17. Garnera med lite extra basilika.
Visningar: 620
Inlagt 2012-08-14 16:23:16

