Receptbeskrivning

Stekt lax med potatissallad och romröra

Ingredienser för
4 laxfilé
900 g mandelpotatis
1 blomkål
1 rädisor
3 msk smör eller margarin
200 g sugarsnap
2 tsk citronjuice
1 dill
salt och peppar
2 dl matyoghurt
1 citron
80 g ishavsrom


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina laxen om den är fryst. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Gör resten under tiden.
Romröra: Rör ihop matyoghurt, citronskal och ishavsrom. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Ansa blomkålen och skär i mindre buketter. Ansa och skölj rädisorna.
Stek laxen i 1 msk av matfettet 4–5 minuter per sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Låt blomkålen koka med potatisen när ca 5 minuter av koktiden återstår. Lägg ner rädisor och sugarsnaps den sista minuten. Häll av och lägg potatis och grönsaker i en skål. Smält resten av matfettet i kastrullen. Rör ner citronjuice och dill. Häll dill- och citrondressingen över potatis och grönsaker. Vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med potatissallad och romröra.

För alla
Rätten är gluten- och äggfri.Laktosfri: använd laktosfritt matfett och ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme.

Visningar: 312
Inlagt 2012-08-14 23:22:53