Receptbeskrivning

Marängtårta med chokladkräm

Ingredienser för
3 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
4 st Äggulor
125 g mörk blockchoklad
75 g smör
1 l jordgubbar
4 msk florsocker
1 frp marängbottnar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladkräm: Blanda 1dl vispgrädde, strösockret och äggulorna i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Låt krämen svalna och tillsätt därefter smöret. Kör med elvisp till en slät kräm.
Jordgubbsmos: Mosa ca en liter jordgubbar ( om det blir mycket vätska - häll bort den) och blanda med florsockret. Vispa 2 dl grädde och blanda med jordgubbarna.
Ta fram ett pkt marängbottnar.
Bred hälften av chokladkrämen på en marängbotten. Täck med ett lager jordgubbsmos. Lägg på den andra marängbotten och bred på chokladkräm och jordgubbsmos. Garnera tårtan med jordgubbar.

Visningar: 591
Inlagt 2012-08-15 11:24:01