Receptbeskrivning

Italiensk paj med salami

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
125 g smör
1.5 msk vatten ca
1 krm salt
1 paprika grillade i olja strimade
1 kronärtskocksbottnar marinerade i olja
1 dl parmesanost riven
1 dl lagrad ost riven typ västerbottensost
3 st ägg
2 dl mjölk
salt och svartpeppar nymalen
rucola 1 näve
100 g körsbärstomater halverade
1 dl svarta oliver med kärna
8 salami italiensk
olivolja
flingsalt
svartpeppar nymalen


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.

2. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.

3. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.

4. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.

5. Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

Recept Liselotte Forslin
Foto Jurek Holzer

Allt talar för en rosé – det blir bara så gott. Till exempel: 2006 Peñascal Rosado Tempranillo Shiraz, 55:–, Castilla y León, Spanien, 98411.
Vintips Jens Dolk

Visningar: 478
Inlagt 2012-08-16 08:03:23