Receptbeskrivning

Fasolakia - böngryta med fetaost

Ingredienser för
500 g potatis
1 st gul lök, 0,5+0,5
4 st vitlöksklyftor, (2+2)
500 g haricots verts, frysta
4 msk olivolja, (2+2)
1 burk tomater, finkrossade (400 g, gärna mutti)
1 dl vatten
1 kruka persilja, grovhackad
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
2 st lagerblad
bröd (30g/pers)
200 g fetaost


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten 5 min. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av i durkslag.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bönorna i mindre bitar.
3. Stek bönor, 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja under omrörning 2-3 min i en kastrull. Ta upp bönorna i en bunke.
4. Stek potatisen med resten av löken och vitlöken i 2 msk olja 2-3 min under omrörning.
5. Tillsätt tomater, vatten, persilja, buljongtärningar, salt och lagerblad.
6. Blanda ner bönorna och sjud 5-6 min. Tärna fetaosten. Servera fetaost och bröd till böngrytan.

Visningar: 503
Inlagt 2012-08-17 18:30:51