Receptbeskrivning

Ungersk gulasch

Ingredienser för
potatis
500 g högrev
1 st gul lök
2 st vitlök
2.5 msk paprikapulver
4 msk tomatpure
8 dl buljong
1 msk citronsaft
paprika
3 dl creme fraiche
500 g potatis
morötter


  120 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Gör så här:
1. Skär 500 g högrev i småbitar. Hacka en gul lök
2. Bryn köttet i olja och krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och pressade vitlöksklyftor. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och buljong. Koka upp och låt sjuda under lock 1,5-2 timmar.
3. Tillsätt 1 msk citronsaft.
4. Skala och tärna 500 g potatis och 2 morötter. Tärna 2 röda och 1 grön paprika
5. Tillsätt potatis, morötter och paprika när köttet börjar bli mört och koka ytterliggare i 15 min.
6. Servera i djupa tallrikar med mjukt bröd och en klick créme fraiche.


Visningar: 105
Inlagt 2012-08-18 17:39:52