Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 st gul lök
2 st vitlök
1 st chili
1 msk ingefära
2 st kanelstång
1 tsk kardemumma
2 tsk gurkmeja
500 g krossade tomater
1 frp kokosmjölk
buljong
3 dl röda linser
70 g babyspenat
1 kruka koriander


  40 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Soppan sväller efter hand, så den kan behövas spädas med vatten. Justera i så fall kryddningen.

Gör så här:
1. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp 3 msk olja och fräs det hackade och ingefäran i en stor gryta utan att det tar färg.
2. Lägg i kanelstängerna och de övriga kryddorna och låt dem fräsa med en minut under omrörning.
3. Häll i tomater, kokosmjölk och buljongen. Rör om och koka upp.
4. Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är kokta men inte mosiga. Lite tuggmotstånd ska de ha.
5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. Servera med hackad koriander i en skål bredvid att toppa soppan med.

Visningar: 334
Inlagt 2012-08-18 19:43:15