Receptbeskrivning
			
			
			
			Mirin-marinerad lax med glasnudlar
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							600 g lax 
1 dl mirin
2 msk soja
1 st vitlöksklyftor
0.5 st röd chili
0.5 dl färsk ingefära
0.5 dl färsk koriander
1 msk farinsocker
1 msk salt
1 glasnudlar
2 st pak choy
1 böngroddar
2 st lime
lite soja
färsk thaibasilika och koriander
						
					1 dl mirin
2 msk soja
1 st vitlöksklyftor
0.5 st röd chili
0.5 dl färsk ingefära
0.5 dl färsk koriander
1 msk farinsocker
1 msk salt
1 glasnudlar
2 st pak choy
1 böngroddar
2 st lime
lite soja
färsk thaibasilika och koriander
Beskrivning
					
						1. Hacka ingredienserna och blanda allt utom laxen. Dela laxen i portionsbitar. Gnugga in blandningen i laxen, plasta in, ställ kallt och låt gravas i 2 timmar.2. Låt sedan laxen gå i ugnen på 150 grader i cirka en kvart, eller tills den känns färdig. Servera med glasnudlar.Glasnudlarna: 1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet.2. Hacka pak choy grovt. Blanda med böngroddar. Pressa i lite lime och tillsätt några matskedar soja. Hacka thaibasilika och eventuellt koriander. Ringla över olivolja eller sesamolja. Vänd ihop och lägg på fat, toppa med laxen. Pynta med färsk koriander och limeklyftor.					
										Visningar: 689
Inlagt 2012-08-19 15:59:43
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min