Receptbeskrivning
Spenatsoppa med ägg
Ingredienser
för
300 g fryst bladspenat
1 st gul lök(ar)
1 dl gräslök, hackad
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande margarin
salt och peppar
4 st ägg
4 fullkornsbröd med hela korn
1 st gul lök(ar)
1 dl gräslök, hackad
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande margarin
salt och peppar
4 st ägg
4 fullkornsbröd med hela korn
Beskrivning
1. Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i flytande margarin i en kastrull.
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 255
Kolhydrater: 27 g
Protein: 14 g
Fett: 10 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 43 E%
Protein: 22 E%
Fett: 35 E%
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 255
Kolhydrater: 27 g
Protein: 14 g
Fett: 10 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 43 E%
Protein: 22 E%
Fett: 35 E%
Visningar: 543
Inlagt 2012-08-19 16:07:28

