Receptbeskrivning
Julens små köttbullar
Ingredienser
för
2 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 st gula lökar
700 g nötfärs
2 st ägg
3 tsk salt
1 tsk vitpeppar, från kvarn
1 tsk mald kryddpeppar
1 msk olja, till stekning
3 msk smör
2 dl mjölk
2 st gula lökar
700 g nötfärs
2 st ägg
3 tsk salt
1 tsk vitpeppar, från kvarn
1 tsk mald kryddpeppar
1 msk olja, till stekning
3 msk smör
Beskrivning
1. Lägg ströbrödet att svälla i mjölken. Hacka löken mycket fint och fräs den glansig i smör.
2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, salt och peppar.
3. Gör ett stekprov och justera kryddningen.
4. Forma små köttbullar med lätt fuktade händer eller gör som proffsen: Lägg färsen i en stark spritspåse och spritsa små köttbullar som nyps runda med fingertopparna och steks direkt i het gjutjärnspanna i olja och smör.
2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, salt och peppar.
3. Gör ett stekprov och justera kryddningen.
4. Forma små köttbullar med lätt fuktade händer eller gör som proffsen: Lägg färsen i en stark spritspåse och spritsa små köttbullar som nyps runda med fingertopparna och steks direkt i het gjutjärnspanna i olja och smör.
Visningar: 310
Inlagt 2011-12-09 21:33:09

