Receptbeskrivning

Glutenfritt pitabröd

Ingredienser för
2 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olja
dl pofibrer
tsk salt
500 g naturligt gluten- och laktosfritt basmjöl


  90 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt oljan. Blanda ner pofibrer, saltet och mjölmixen. Arbeta degen väl, helst med degkrokar, ca 5 min.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Arbeta degen ytterligare lite med degkrokarna. Nu är degen ganska kladdig men med mjölade händer går det att forma en rulle. Dela rullen i 8 lika stora delar och forma dessa till platta kakor på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
Grädda i 200 grader i 10-15 minuter.
Skär upp brödet så att det bildas en "ficka". Lägg i en god fyllning.

Visningar: 572
Inlagt 2012-08-20 19:05:28