Receptbeskrivning
Glutenfritt pitabröd
Ingredienser
för
2 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olja
dl pofibrer
tsk salt
500 g naturligt gluten- och laktosfritt basmjöl
3 dl ljummet vatten
3 msk olja
dl pofibrer
tsk salt
500 g naturligt gluten- och laktosfritt basmjöl
Beskrivning
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt oljan. Blanda ner pofibrer, saltet och mjölmixen. Arbeta degen väl, helst med degkrokar, ca 5 min.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Arbeta degen ytterligare lite med degkrokarna. Nu är degen ganska kladdig men med mjölade händer går det att forma en rulle. Dela rullen i 8 lika stora delar och forma dessa till platta kakor på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
Grädda i 200 grader i 10-15 minuter.
Skär upp brödet så att det bildas en "ficka". Lägg i en god fyllning.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Arbeta degen ytterligare lite med degkrokarna. Nu är degen ganska kladdig men med mjölade händer går det att forma en rulle. Dela rullen i 8 lika stora delar och forma dessa till platta kakor på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
Grädda i 200 grader i 10-15 minuter.
Skär upp brödet så att det bildas en "ficka". Lägg i en god fyllning.
Visningar: 571
Inlagt 2012-08-20 19:05:28

