Receptbeskrivning

Mandeltårta med smörtryffel

Ingredienser för
300 g mandelmassa, ev grovmald
3 st ägg
1 st apelsin
2 msk vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad, och 75 g smör
mandel, rostad, eller tårtgarnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en 1 1/2 liters form.
2. Grovriv mandelmassan, finriv det tvättade apelsinskalet.
3. Rör/vispa ner ett ägg i taget och därefter apelsinskal och saft. Blanda mjöl med bakpulver och blanda ner det.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
5. Smält smöret till tryffeln och låt chokladen smälta häri över svag värme.
6. Rör tryffelmassan slät och låt den svalna till mjukt bredbar konsistens.
7. Bred tryffeln flödigt över den svalnade tårtan och garnera ev med rostad mandel eller tårtgarnering. Tårtan kan också garneras med små spritsade tryffeltoppar om det blir någon tryffelmassa över.

Visningar: 533
Inlagt 2011-12-09 21:36:38