Receptbeskrivning

Röd vinbärspaj

Ingredienser för
150 g smör
3 dl vetemjöl
1.5 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl vinbär


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Smält smöret. Blanda samtliga torra ingredienser och häll i det smälta smöret. Rör ihop degen snabbt.
Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter. Häll på bären och sockra dem lätt om det behövs.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.

För alla
Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.

Visningar: 287
Inlagt 2012-08-22 10:23:32