Receptbeskrivning

Nektarinpaj

Ingredienser för
150 g smör
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl havregryn
1 dl socker
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 nektariner
50 g mandelspån
100 g vinbär


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman smör, vetemjöl, havregryn och socker.
Tryck ut degen i ett pajskal, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Förgrädda i 10 minuter tills pajskalet fått fin färg. Låt svalna.
Sänk ugnstemperaturen till 175°C.
Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i pajskalet.
Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Tryck ner dem i smeten. Strö över mandel. Grädda klart i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter tills den fått fin färg. Garnera med röda vinbär.

För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Visningar: 553
Inlagt 2012-08-22 10:24:38