Receptbeskrivning
Inkokta päron med mandelkola och knapriga flarn
Ingredienser
för
2 st päron, hårda
5 dl vatten
3 dl strösocker
1 st citron, skiva
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap, mörk
75 g choklad, vit
50 g mandelspån
25 g sötmandel
25 g smör, rumsvarmt
3 msk vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk glykos
0.5 l vaniljglass
5 dl vatten
3 dl strösocker
1 st citron, skiva
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap, mörk
75 g choklad, vit
50 g mandelspån
25 g sötmandel
25 g smör, rumsvarmt
3 msk vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk glykos
0.5 l vaniljglass
Beskrivning
1. Koka upp vatten, socker och citronskiva. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg ner päronen i lagen och sjud ca 15 min, tills de är mjuka. Låt päronen kallna i lagen.
2. Kola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka 5 min. Ta kastrullen åt sidan och mixa ner chokladen med mixerstav. Blanda i mandeln och häll upp kolan i en aluminiumform, ca 12 x 12 cm. Låt kolan stelna i kylen ca 2 timmar. Skär den i fyrkanter.
3. Flarn: Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandeln med övriga ingredienser. Rulla små bollar av degen och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills flarnen fått fin färg.
4. Servera päronen med kola, flarn och vaniljglass.
2. Kola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka 5 min. Ta kastrullen åt sidan och mixa ner chokladen med mixerstav. Blanda i mandeln och häll upp kolan i en aluminiumform, ca 12 x 12 cm. Låt kolan stelna i kylen ca 2 timmar. Skär den i fyrkanter.
3. Flarn: Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandeln med övriga ingredienser. Rulla små bollar av degen och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills flarnen fått fin färg.
4. Servera päronen med kola, flarn och vaniljglass.
Visningar: 418
Inlagt 2011-12-09 21:38:12

