Receptbeskrivning
Smördegsbakelser
Ingredienser
för
smördeg 1 rulle
kanel
vaniljkräm 2 portioner
1 st apelsin rivet skal plus saften
kanel
vaniljkräm 2 portioner
karamellisering
4 msk strösocker 1 st apelsin rivet skal plus saften
Beskrivning
Rulla ut smördegen och strö över rikligt med kanel. Dela därefter smördegen i 6 lika stora bitar. Ta fram en muffinsplåt och lägg i smördegen och grädda därefter i ugnen i 200 grader i 10 minuter.
Ta ut plåten och fyll därefter varje bakelse med vaniljkräm och grädda ytterligare i 10 minuter i 200 grader.
Ta därefter ut bakelserna och låt dem svalna på ett galler.
Under tiden så gör karamelliseringen genom att smälta sockret i en panna och tillsätta apelsinskal och saft. Fördela detta över bakelserna och låt svalna.
Ta ut plåten och fyll därefter varje bakelse med vaniljkräm och grädda ytterligare i 10 minuter i 200 grader.
Ta därefter ut bakelserna och låt dem svalna på ett galler.
Under tiden så gör karamelliseringen genom att smälta sockret i en panna och tillsätta apelsinskal och saft. Fördela detta över bakelserna och låt svalna.
Visningar: 328
Inlagt 2012-08-22 19:13:05

