Receptbeskrivning
Rabarbermousse
Ingredienser
för
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl, (120 g)
1 st ägg, litet
250 g rabarber
1 st vaniljstång
2 msk röd saft, gärna rabarbersaft, outspädd
1 dl strösocker
1 dl kesella
3 dl vispgrädde
12 st jordgubbar, ev myntablad
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl, (120 g)
1 st ägg, litet
250 g rabarber
1 st vaniljstång
2 msk röd saft, gärna rabarbersaft, outspädd
1 dl strösocker
1 dl kesella
3 dl vispgrädde
12 st jordgubbar, ev myntablad
Beskrivning
1. Rör smör, socker, havregryn och mjöl. Rör i ägget och arbeta ihop till en deg.
2. Sätt ugnen på 200°. Låt degen ligga i kylen ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölad bänk, dela i 24 delar, tryck ut degen i 24 aluminiumformar. Mjöla fingrarna om degen klibbar.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Låt kakorna kallna och stjälp upp dem ur formarna.
4. Skär rabarbern i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
5. Koka rabarber, saft, socker, vaniljstång och frön till en tjock kräm 5-10 minuter. Låt kallna. - Hit kan man förbereda -
6. Vispa grädden hårt och blanda ner den och kesella i rabarberkrämen. Låt moussen stå i kylen till servering.
7. Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev myntablad.
2. Sätt ugnen på 200°. Låt degen ligga i kylen ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölad bänk, dela i 24 delar, tryck ut degen i 24 aluminiumformar. Mjöla fingrarna om degen klibbar.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Låt kakorna kallna och stjälp upp dem ur formarna.
4. Skär rabarbern i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
5. Koka rabarber, saft, socker, vaniljstång och frön till en tjock kräm 5-10 minuter. Låt kallna. - Hit kan man förbereda -
6. Vispa grädden hårt och blanda ner den och kesella i rabarberkrämen. Låt moussen stå i kylen till servering.
7. Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev myntablad.
Visningar: 574
Inlagt 2011-12-09 21:38:55

