Receptbeskrivning
Päronchokladpaj
Ingredienser
för
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 st äggula
100 g smör
100 g mörk choklad
2 st ägg
1 dl strösocker
1 msk konjak
3 st päron
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 st äggula
100 g smör
100 g mörk choklad
2 st ägg
1 dl strösocker
1 msk konjak
3 st päron
Beskrivning
1. Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör till en smulig deg. Rör i äggulan och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Låt den stå i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Smält smör till fyllningen i en kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta i smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen och konjak.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
6. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg dem i pajskalet. Häll över chokladsmeten.
7. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Servera pajen ljum eller kall med vispad grädde.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Låt den stå i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Smält smör till fyllningen i en kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta i smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen och konjak.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
6. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg dem i pajskalet. Häll över chokladsmeten.
7. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Servera pajen ljum eller kall med vispad grädde.
Visningar: 503
Inlagt 2011-12-09 21:40:35

