Receptbeskrivning

Nougatkulor

Ingredienser för
130 g nougat
200 g mandelmassa
200 g mörk choklad
1 msk rapsolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Skär nougaten i 20–25 mindre bitar. Gör detsamma med mandelmassan.
2 Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och lägg på en bit nougat.
3 Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten. Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.
4 Smält chokladen i vattenbad och rör ut chokladen med oljan.
5 Doppa kulorna i den smälta chokladen.
6 Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att stelna.
7 Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en burk.
8 Förvara nougatkulorna kallt.

Visningar: 397
Inlagt 2011-12-09 21:41:45