Receptbeskrivning

Champinjonsoppa med varm macka

Ingredienser för
1 purjolök
2 msk olja
1 champinjoner
4 msk vetemjöl
12 dl kycklingbuljong
1 tsk timjan
1 msk citronsaft
salt och peppar
1.5 dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
4 toastbröd
120 g skinka
1 tomat
1 dl ost


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200˚C.
Skölj och strimla purjolöken.
Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Tillsätt champinjoner.
Fräs ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan ångat bort.
Rör ner mjölet och låt fräsa in i svampen.
Tillsätt buljong och timjan. Koka upp och låt småkoka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
Bred senapen på brödskivorna och lägg på skinka och skivad tomat. Toppa med osten och gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
Servera soppan med mackorna.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden samt brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och bröd. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ och använd mjölkfritt matfett.

Visningar: 365
Inlagt 2012-08-23 23:07:09