Receptbeskrivning
Ost- och olivtapas
Ingredienser
för
2 st röda paprikor
2 st gula paprikor
250 g herrgårdsost
250 g sveciaost
1 dl soltorkade tomater i olja
2 dl blandade oliver
0.5 dl kallpressad rapsolja
2 st citroner, skal och 2 msk juice
1 tsk honung
1 salt
2 msk rosmarin och timjan, grovt hackad
2 st gula paprikor
250 g herrgårdsost
250 g sveciaost
1 dl soltorkade tomater i olja
2 dl blandade oliver
0.5 dl kallpressad rapsolja
2 st citroner, skal och 2 msk juice
1 tsk honung
1 salt
2 msk rosmarin och timjan, grovt hackad
Beskrivning
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Halvera paprikorna, ta bort kärnorna och de vita hinnorna. Lägg paprikorna med skinnsidan upp och pensla med olja. Rosta paprikorna i ugnen i cirka 10 minuter tills de är mjuka och skalet fått färg. Häll av och spara spadet från paprikorna.
3 Täck paprikorna med plast och låt svalna i 30 minuter. Skala paprikorna och salta dem lätt.
4 Skär osten i tärningar eller bryt den i mindre bitar.
5 Blanda spadet från paprikorna med rapsolja, strimlat citronskal, juice och honung. Smaka av med salt och tillsätt örterna.
6 Lägg paprika, ost, tomater och oliver i en eller flera skålar och slå marinaden över. Låt mogna ett par timmar innan servering eller gärna över natten.
7 Serveras rumstempererat med
ett gott
lantbröd.
2 Halvera paprikorna, ta bort kärnorna och de vita hinnorna. Lägg paprikorna med skinnsidan upp och pensla med olja. Rosta paprikorna i ugnen i cirka 10 minuter tills de är mjuka och skalet fått färg. Häll av och spara spadet från paprikorna.
3 Täck paprikorna med plast och låt svalna i 30 minuter. Skala paprikorna och salta dem lätt.
4 Skär osten i tärningar eller bryt den i mindre bitar.
5 Blanda spadet från paprikorna med rapsolja, strimlat citronskal, juice och honung. Smaka av med salt och tillsätt örterna.
6 Lägg paprika, ost, tomater och oliver i en eller flera skålar och slå marinaden över. Låt mogna ett par timmar innan servering eller gärna över natten.
7 Serveras rumstempererat med
ett gott
lantbröd.
Visningar: 215
Inlagt 2012-08-24 05:29:40

