Receptbeskrivning
Ingredienser för
600 g entrecote, file eller biff
3 tsk socker'
2 tsk sherry
5 tsk hackad purjo
2 tsk pressad vitlök
6 tsk sojasås (lite sötare)
1 tsk sesamsalt
2 tsk sesamolja
svartpeppar
salladshuvud
3 st gula lökar skivade
ris


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Strimla köttet tunt (gör det när det är aningen fryst så går det lättast)
Marinera köttet i risvin och socker i minst 30 min
Blanda den marinerade biffen med sojasås, vitlök, purjo, sesamsalt och sesam olja. Köttet kan stå en stund i detta också.
Wokas på hög värme till vätskan börjar tränga in.

Stek lökskivorna.

Lägg en bädd med strimlad sallad på ett serveringsfat.
Lägg de stekta lökskivorna på salladen.
Lägg det stekta köttet på löken.

Servera med ris.

Visningar: 114
Inlagt 2012-08-25 16:59:51