Receptbeskrivning
Fiskgryta
Ingredienser
för
300 g fisk
300 g räkor
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
4 st morötter
4 st potatisar
1 st röd paprika
1 st fänkål
4 msk olivolja
1 frp saffran
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk torkade chiliflakes
1 l grönsaksbuljong
st pressad citron
st pressad apelsin
några timjankvistar
salt
peppar
hackad persilja
1 st liten vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt
några droppar pressad citronsaft
300 g räkor
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
4 st morötter
4 st potatisar
1 st röd paprika
1 st fänkål
4 msk olivolja
1 frp saffran
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk torkade chiliflakes
1 l grönsaksbuljong
st pressad citron
st pressad apelsin
några timjankvistar
salt
peppar
hackad persilja
Aioli
1 st äggula 1 st liten vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt
några droppar pressad citronsaft
Beskrivning
Gör så här
Fiskgryta
1. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
2. Fräs i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
8. Vänd ner skaldjur och persilja.
Aioli
9. Vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin.
10. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle.
11. Smaka av med salt och citron.
12. Servera fisksoppan med aioli och ett gott bröd.
Fiskgryta
1. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
2. Fräs i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
8. Vänd ner skaldjur och persilja.
Aioli
9. Vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin.
10. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle.
11. Smaka av med salt och citron.
12. Servera fisksoppan med aioli och ett gott bröd.
Visningar: 220
Inlagt 2012-08-25 15:46:28

