Receptbeskrivning
Spenat- och olivlasagne
Ingredienser
för
Spenatsåsen
12 st lasagneplattor 450 g fryst spenat
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
4 dl creme fraiche
dl olivspad
1 dl oliver
1 tsk salt
tsk svartpeppar
Tomatsåsen
400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano
1 tsk socker
1 tsk salt
tsk svartpeppar
Topping
4 st färska tomater 2 dl smulad fetaost
2 dl riven ost
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tina spenaten i micro eller ugn. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i spenaten och låt fräsa ytterligare en stund, smaksätt med salt och svartpeppar.
3. Hacka oliverna grovt och blanda med créme fraiche och olivspad. Häll detta över spenatfräset och låt allt koka ca 2 minuter.
4. Tomatsåsen: blanda krossad tomat med torkad oregano, smaksätt med salt, peppar och socker.
5. Lägg ett lager med spenatsåsen i botten på en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor och de olika såserna. Avsluta med ett tunt lager av tomatsåsen.
6. Skiva tomaterna och lägg dem lite omlott övers på lasagnen. Strö över feta ost och den rivna osten.
7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter (lägg på ett aluminiumfolie ark om den ser ut att bli för mörk). Känn efter med en provsticka så att plattorna är riktig genommjuka innan du tar ut den. Låt gärna lasagnen stå och svalna lite innan du serverar den.
2. Tina spenaten i micro eller ugn. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i spenaten och låt fräsa ytterligare en stund, smaksätt med salt och svartpeppar.
3. Hacka oliverna grovt och blanda med créme fraiche och olivspad. Häll detta över spenatfräset och låt allt koka ca 2 minuter.
4. Tomatsåsen: blanda krossad tomat med torkad oregano, smaksätt med salt, peppar och socker.
5. Lägg ett lager med spenatsåsen i botten på en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor och de olika såserna. Avsluta med ett tunt lager av tomatsåsen.
6. Skiva tomaterna och lägg dem lite omlott övers på lasagnen. Strö över feta ost och den rivna osten.
7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter (lägg på ett aluminiumfolie ark om den ser ut att bli för mörk). Känn efter med en provsticka så att plattorna är riktig genommjuka innan du tar ut den. Låt gärna lasagnen stå och svalna lite innan du serverar den.
Visningar: 247
Inlagt 2012-08-25 16:20:40

