Receptbeskrivning

Citrondoftande kålragu med gröna bönor och matvete

Ingredienser för
2 dl matvete
300 g vitkål
200 g gröna bönor (brytbönor)
1 st rödlök
400 g krossade tomater
1 st vitlöksklyfta
1 st pressad citron och rivet skal
st grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
salt
svartpeppar
Vitlökscreme
4 msk turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Pressa vitlök i en vitlökspress och blanda samman med yoghurt. Låt gärna stå och dra medan du lagar resten av maten.

Strimla vitkål fint och skär lök i grova klyftor, skala vitlök och tryck till den med en kniv så att den mosas lite. Fräs vitkål och lök mjuk i lite rapsolja. Slå på citronsaft och låt koka några minuter under lock. Häll därefter i bönor, krossade tomater, vatten och buljong och låt alltsammans koka försiktigt under lock tills vitkål och bönor blivit mjuka.
Koka matveten enligt anvisningarna på paketet.

Servera kålragun med matvete och toppa med lite vitlökscreme.

Visningar: 224
Inlagt 2012-08-25 16:43:08