Receptbeskrivning
Tex-mex färsbullar med tomatsalsa
Mikael Palm via Ica.se
Ingredienser
för
400 majskolv
900 potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
735 köttbullar
1 msk tacokrydda
1 burk chunky tomato salsa
900 potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
735 köttbullar
1 msk tacokrydda
1 burk chunky tomato salsa
Beskrivning
Tina majskolvarna.
Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på.
Blanda klyftorna med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och rosta i 10 minuter. Lägg på majskolvarna och rosta ytterligare 10 minuter.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter, krydda dem med tacokryddan. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
Servera färsbullarna med klyftpotatis och majskolvar.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna, tacokryddan och salsan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 504
Inlagt 2011-12-11 07:40:44