Receptbeskrivning
Zuppa di patate - potatissoppa
Ingredienser
för
0.5 kg potatis
2 st plommontomater
1 st gul lök, skalad och hackad
2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
0.5 dl jungfruolja, extra
1 st selleristjälk
1 kruka färsk mejram
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
2 st plommontomater
1 st gul lök, skalad och hackad
2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
0.5 dl jungfruolja, extra
1 st selleristjälk
1 kruka färsk mejram
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
Beskrivning
1. Skala och tärna potatisen i tärningar, 2 x 2 cm, tärna även tomaterna i samma storlek.
2. Stek lök och vitlök, men så att det inte tar färg, i hälften av oljan.
3. Tillsätt potatisen och tomaterna, täck med vatten, koka upp.
4. Dela selleristjälken i två delar och lägg i.
5. Bind mejram till en bukett och lägg i.
6. Koka sedan på låg värme.
7. Fyll på vatten allteftersom så att potatisen hela tiden är täckt med vätska.
8. Det tar 15–20 minuter innan potatisen är klar.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Plocka ur sellerin och mejrambuketten.
11. Ringla olja över soppan och strö över färska mejramblad.
2. Stek lök och vitlök, men så att det inte tar färg, i hälften av oljan.
3. Tillsätt potatisen och tomaterna, täck med vatten, koka upp.
4. Dela selleristjälken i två delar och lägg i.
5. Bind mejram till en bukett och lägg i.
6. Koka sedan på låg värme.
7. Fyll på vatten allteftersom så att potatisen hela tiden är täckt med vätska.
8. Det tar 15–20 minuter innan potatisen är klar.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Plocka ur sellerin och mejrambuketten.
11. Ringla olja över soppan och strö över färska mejramblad.
Visningar: 463
Inlagt 2012-08-26 12:01:58

